Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Festőtábor - 2008

2008.06.22

                        Festőtábor

 

Alapítványunk 2008.Szeptember 6-15-ig festőtábort szervezett 13 festőművész részére! 

A tábor vezetője Simon M. Veronika Munkácsy-díjas festőművész volt, aki saját tanítványait hozta el hozzánk Zalaújlakra. A művészek korábban készült munkáiból kiállításokat szerveztünk a tábor ideje alatt.

A tábornyitó ünnepségünk szeptember 6-án, szombaton, 16 órakor, kiállításmegnyitóval egybekötve kezdődött Zalaújlakon, a Művelődési Házban.

 

Ezt követően, szeptember 7-én, vasárnap Nagyrécsén a Kastély Galériában nyílt tárlat 18 órai kezdettel. Szeptember 9-én, kedden pedig Nagykanizsán a Halis István Városi Könyvtárban, 18 órakor kezdődött a kiállítás, amely szeptember 14-éig, a könyvtár nyitvatartási idejében volt megtekinthető.


 

 

Továbbá művészek és művészcsaládok részére olcsó szálláshelyet és ingyenes fakultatív programokat ajánlunk.

 


 

 A Zalai Hírlap 2008. szeptember 15-i tudósítása a festőtáborról:

forrás: Zalai Hírlap

 

Egry József nyomdokain haladva (megnyitó: szeptember 15.)  
Megjelenés dátuma: 2008. szeptember 15. 04:30.00
Szerző: Horváth-Balogh Attila

Zalaújlak - A kulturális örökség megóvására szerveződött a két éve alakult Egry József Pályakezdő Képzőművészekért Közhasznú Alapítvány, mely megszervezte első művésztáborát.

 

Az alapítvány elnöke, Csuha Piroska úgy fogalmazott: elsődleges feladatuknak érzik Zalaújlak szülötte, Egry József festőművész emlékének ápolását, s a Balaton festőjeként közismert névadó munkásságának minél szélesebb körben történő megismertetését. Ennek érdekében a településen egy házat szeretnének vásárolni, ott állandó Egry-kiállítást berendezni, s tehetséges művészpalántáknak alkotótáborokat szervezni. Ami az utóbbit illeti: ez ügyben a kezdő lépést már megtették, hiszen szeptember 5-15-ig fiatalokat is foglalkoztató művésztábornak ad otthont a csodálatos természeti környezetben fekvő dél-zalai falu művelődési háza. 

- Három kiállítást is szerveztünk már a résztvevőknek, akik korábbi alkotásaikkal Zalaújlakon, Nagyrécsén és Nagykanizsán léptek közönség elé, megragadva az alkalmat a zalai bemutatkozásra - folytatta Csuha Piroska, hozzátéve: a náluk munkálkodó csoport vezetője Simon M. Veronika székesfehérvári festőművész, aki az Egry József születésének 125. évforduló-ja tiszteletére rendezett márciusi ünnepségen egy Egry-portrét ajándékozott a zalaújlaki alapítványnak. 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.