Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Egry József születésének 131. évfordulója

2014.03.24

2014. március 15-én megtartottuk Egry József születésének 131. évfordulóját Zalaújlakon a Fő út 12-14 szám alatti új Egry József Emlékházban. A délelőtti órákban megérkeztek a már 7 éve rendszeresen idelátogató Egry József Emléktúra csoport tagjai, akiket az Egry József Alapitvány Elnőkasszonya és segitői vendégül láttak. Ők voltak az Emlékház első vendégei! Délután 1 órakor átadásra került  az Egry József Emlékház, amit a Zalaújlaki Önkormányzat Leader Pályázat útján egy mezőgazdasági magtárból hozott létre. Bemutatásra került egy Egry József korabeli emlék szoba amit Zalaújlaki lakosok felajanlásából kapott bútorok és berendezési tárgyak diszitenek és egy kiállitó terem ahol a kiválló festőművész, Egry József, képeinek a másolatából összeállitott kiállitásban gyönyörködhetnek a kedves látógatók. Végleges helyére került Egry József fából faragott szobra amit a Letenyei, Népi Iparművész, Boa Endre, készitett Zalaújlaki tölgyfából. A délután folyamán koszorúzási ünnepséget tartottunk ahol az új szobrot megkoszorúztuk. Az ünnepséget állófogadással zártuk.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak akik munkájukkal segiteték az új Emlékház létrehozását és a rendezvény lebonyolitását!

Köszönjük az idelátogató turistáknak és vendégeknek hogy jelenlétükkel megtiszteltek bennünket ezen a számunkra fontos eseményen!

A kiállitás 2014. április 1.-től látogatható! Sok szeretettel várjuk kedves műkedvelő látogatóinkat!

Az Emlékház előtt egy új, jól felszerelt játszótér várja kis vendégeit!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.